tag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post78150819132048871..comments2023-09-29T11:55:44.832-07:00Comments on Aubergine, Sweet and Green: Domaći Ricotta sir i kruh od njegove sirutke (English Muffin Bread)Sweet Greenhttp://www.blogger.com/profile/16722645056197114517noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-28245378703230709032023-08-09T05:05:16.306-07:002023-08-09T05:05:16.306-07:00Što znači dva duguljasta kalupa??? Odakle mogu zna...Što znači dva duguljasta kalupa??? Odakle mogu znati kolika je dimenzija kalupa? U receptu ništa ne piše. Imam nekoliko duguljastih kalupa, najmanji je dug 19 cm, a najduži 36 cm. Budući da u receptu ništa ne piše(!)m, uzela sam dva srednja. Ajmeeeeeeee, katastrofa. Smjesa je toliko narasla da se to zalijepilo za kuhinjske krpe! Ajme. Smjesa je narasla oko 1 cm preko ruba kalupa i već je počela lagano kipjeti niz vanjske stranice. Probala sam krpu odlijepiti od toga i naglim povlačenjem, a onda sam opet probala laganim povlačenjem, pri čemu sam tupom stranom noža pokušala strugati smjesu s krpe. Ajme, katastrofa! Ne znam koji način je bio gori! Na krpi je ostao gornji sloj, to je izgledalo kao da sam skalpirala smjesu u limovima. Što sad s tim? Em sam ih skalpirala, jer se to već sad prelijeva preko ruba, em će to u pećnici još narasti – pa to će se cijediti niz stranice lima! Ajme. Ja sam uzela te kalupe i smjesu lijepo sasula u vreću za smeće. Samo sad još moram i kuhinjske krpe namakati, sve si razmišljam da i njih bacim u smeće.<br />Zašto u receptu ne piše koje su dimenzije kalupa? Ja se ispričavam, al ja fakat ne znam čitat tvoje misli. Znam da si ti najdiovničkijekrasničkosuperničkoprekrasničkoprepreoprepredivničkodivničkokrasničkapreodličnahvaljenasvetačka blogerica, al zašto nećeš napisat detaljan recept???<br />A zbunjuje me i to, što u receptu piše da treba dva duguljasta kalupa, a na zadnjoj slici je jedan ogroman kruh, drugi nešto manji, i treći još manji i još sa strane ima kojekakvih komada. Koliko i kakvih limova si upotrijebila za to? Pa onda napiši da za to treba 5 limova!<br />Da, znam da tu ima 30 pohvalnih komentara, ali od tih komentara samo jedan u kojem je osoba stvarno ispekla ta peciva. Priznajem da crkavam od znatiželje da saznam u kojim limovima je to pekla. <br />Hvala ti na receptu, koji me inspirirao da više nikad ne pokušam to peći! Dobro da sir nisam radila! Mene to ionako ne zanima, nego sam dobila na poklon nekakvu domaću kozju sirutku. Prvi impuls mi je bio da ju izlijem u sudoper, ali bilo mi je žao, pa sam išla tražit recepte. Nakon cirkusa s ovim receptom, prošlo me ikakvo žaljenje: svu preostalu sirutku izlijala sam u sudoper (trebala sam odmah na početku ostati vjerna sebi).<br />Za obične smrtnike poput mene koji ne znaju čitati misli autorice bloga: ako imate sirutku, bacite ju. Ako baš hoćete peći ovo, uzmite veliki, duboki lim, ne baš od pećnice, ali svakako veliki lim za kolače, možda vam onda uspije.<br />Maja <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-85860234751375309632021-05-01T02:39:48.660-07:002021-05-01T02:39:48.660-07:00His estimated net worth is around a whopping $7 bi...His estimated net worth is around a whopping $7 billion, as of March 2021 according to our news reports.<br /><a href="https://thehealthywire.com/henry-m-paulson/" rel="nofollow">Henry Paulson Personal Information</a>hassamhttps://www.blogger.com/profile/18270673493407390091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-84825084332876932962021-04-30T04:00:55.131-07:002021-04-30T04:00:55.131-07:00He is a Canadian professional wrestler and profess...He is a Canadian professional wrestler and professional wrestling trainer currently signed to WWE<br /><a href="https://usanewsrooms.com/tyler-breeze/" rel="nofollow">Tyler Breeze Personal Information</a>Hhttps://www.blogger.com/profile/08055065524251296602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-56258980893103249572019-01-15T09:59:35.541-08:002019-01-15T09:59:35.541-08:00izgleda fantastično :)izgleda fantastično :)Majahttp://pozajmice-isti-dan.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-11778301011270289112018-04-27T00:52:38.747-07:002018-04-27T00:52:38.747-07:00Odlično izgledaju! Super recept! :)Odlično izgledaju! Super recept! :)Kristinahttp://pozajmiceprivatno.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-49221461806919921602013-09-30T07:23:38.105-07:002013-09-30T07:23:38.105-07:00Odlican recept za sir, jedva cekam kad cu ga proba...Odlican recept za sir, jedva cekam kad cu ga probati. Samo me interesuje sta tacno mislite pod slakim vrhnjem, mislite li na slatko vrhnje za slagAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-48681153127827322132013-07-11T13:52:08.158-07:002013-07-11T13:52:08.158-07:00divno iskustvo, danima je bio mekan, najbolji kruh...divno iskustvo, danima je bio mekan, najbolji kruh koji smo ispekli u našoj kući...hvala za receptUčilištehttps://www.blogger.com/profile/06561724746849372415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-7463749799370889902011-05-06T01:24:57.095-07:002011-05-06T01:24:57.095-07:00sweet gree, taj naš svježi kravlji sir se itekako ...sweet gree, taj naš svježi kravlji sir se itekako može dobro iscijediti, ali ovisi o tome n a kojui način se priprema. U Podravini i oko Bjelovara / Križevaca sir se cijedi u krpi ili gazi pa se može iscijediti toliko da je pogodan čak i za rezanje.<br />U Zagorju i okolici Zagreba sir cijede u cjedilima pa je dosta mekan i pomalo vodenast.<br />Zato se ovaj iz krpe na tržnici prodaje na vagu a ovaj drugi po komadu u zdjelicama.Ivanahttp://svi-nasi-psi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-54605366878081297522011-05-06T01:18:50.343-07:002011-05-06T01:18:50.343-07:00Jelena, "cottage cheese" je zapravo naš ...Jelena, "cottage cheese" je zapravo naš "svježi kravlji sir", znači pomalo kiselkast.ivanahttp://svi-nasi-psi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-69996510995188425602011-05-01T10:25:06.779-07:002011-05-01T10:25:06.779-07:00ricottu sam već pripremala, kao i mascarpone, i de...ricottu sam već pripremala, kao i mascarpone, i definitivno se isplati. jako je volim i trpam je i u slano i slatko. ali ovaj kruh me zaintrigirao i izgleda sjajno. definitivno ću isprobati čim prije!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-30804559564024542612011-04-29T17:32:00.836-07:002011-04-29T17:32:00.836-07:00Ricottu redovno pravim a surutku koristim kao doda...Ricottu redovno pravim a surutku koristim kao dodatak hlebu, moje skromno mišljenje i iskustvo je da testo bolje naraste.Ako mi baš nije potrebna, kad apravim sir, dajem je kerovima koji je rado popiju.A inaće dobra je za njihovu dlaku.Super recept.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-55424758880797925442011-04-17T03:59:20.222-07:002011-04-17T03:59:20.222-07:00Sweet green, kada prevodim da li bi onda cottage c...Sweet green, kada prevodim da li bi onda cottage cheese bilo dobro navesti kao zamenu ili šta predlažeš?J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-48962906087624267372011-04-15T04:48:46.259-07:002011-04-15T04:48:46.259-07:00Drago mi je da se sir izazvao takav interes i kod ...Drago mi je da se sir izazvao takav interes i kod mene je totalni hit.<br /><br />Jelena, ricotta se dosta razlikuje od naseg mladog sira, premda se u nekim receptima moze zamijeniti tim sirom. U odnosu na nas mladi sir rioctta uopce nije kisela, nije kremasta nego zrnata i za razliku od mladog sira kojeg je nekako ne moze potpuno iscjediti ricotta je dosta suha - ne znam da li sam dobro objasnila. Bilo bi najbolje da jednom kupis kutijicu ricotte ili isprobas ovaj moj recept pa ces odmah znati koja je razlika.<br /><br />Nina, najobicnije kupovno svjeze i punomasno mlijeko je dobro, kako za izradu jogurta, tako i za sireve. Ne moras imati domace mlijeko. Vazno je samo da nije trajno.Sweet Greenhttps://www.blogger.com/profile/16722645056197114517noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-29272640346312931332011-04-15T01:13:41.587-07:002011-04-15T01:13:41.587-07:00Super, ovo moram isprobati obavezno jer obožavam s...Super, ovo moram isprobati obavezno jer obožavam sir u bilo kojem obliku. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-91729850162730426872011-04-15T00:42:57.992-07:002011-04-15T00:42:57.992-07:00povremeno dok dobijem domaće mlijeko sa sela napra...povremeno dok dobijem domaće mlijeko sa sela napravim domaći sir koji se radi kiseljenjem, nisam znala da se rikota sir može dobiti ovako jednsotavno i svakako ću ga isprobati kad nabavim mlijeko, vjerujem da ono kupljeno ne bi bilo dobro ili?Ninahttps://www.blogger.com/profile/08187234488295276272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-22290261591427901522011-04-13T22:20:38.791-07:002011-04-13T22:20:38.791-07:00Sweet Green,hvala na objašnjenju. Sad mi je jasno....Sweet Green,hvala na objašnjenju. Sad mi je jasno. U Americi nisam probala rikotu niti ovde jer se prodaje papreno u malim kutijicama. Sve vreme sam mislila da je to alternativa našem mladom krem siru, sremskom. Čovek se uči dok je živ. Kad prevodim često umesto našeg mladog krem sira napišem ricotta, pa da li to i dalje da pišem ili šta predlažeš kao alternativu?<br />Kućna varijanta mi izgleda mnogo zdravija od kupovne jer čovek za šta je stavio i koliko je svež, a proces je zaista lagan.J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-41016060980141015522011-04-13T13:27:31.464-07:002011-04-13T13:27:31.464-07:00Jelena, nisam nikada jela, a niti pokusala napravi...Jelena, nisam nikada jela, a niti pokusala napraviti slanu ricottu. Slana varijanta odnosi se na to da posolis gotovi sendvic. Slana varijanta bi bila i kad pravis slano tijesto s ricottom ili slane spagete s ricottom. Sam sir se ne soli koliko znam. Javi kako je ispalo ako budes pravila.Sweet Greenhttps://www.blogger.com/profile/16722645056197114517noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-41319152440574032642011-04-13T05:11:31.466-07:002011-04-13T05:11:31.466-07:00Ricotu obožavam,a sada je mogu i doma napraviti ;)...Ricotu obožavam,a sada je mogu i doma napraviti ;))Super!Ninahttps://www.blogger.com/profile/09527153673863986091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-62853350857641603012011-04-13T02:44:07.673-07:002011-04-13T02:44:07.673-07:00Motam se oko ovog recepta već dva dva dana. Prelep...Motam se oko ovog recepta već dva dva dana. Prelepo. Mislila sam da pravim domaći sir pre dva meseca, ali gle čud u zemlji Srbiji je bila veštačka nestašica mleka, a pre mesec dana nestašica slatke pavlake. Sada svega ima i ovo je odlično. <br />Ako želim slanu varijantu da li so dodam prilikom kuvanja ili posle ceđenja?J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-55151521960425096782011-04-13T02:03:57.859-07:002011-04-13T02:03:57.859-07:00Odlični receptiOdlični receptiGood Ghosthttps://www.blogger.com/profile/04538830209155213664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-33032233237648868502011-04-13T00:41:44.516-07:002011-04-13T00:41:44.516-07:00Ko bi rekao da je tako jednostavno napraviti ricot...Ko bi rekao da je tako jednostavno napraviti ricottu. A ja je kupujem po ne baš zanemarivoj cijeni. Moram probati.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-56759148548483712442011-04-13T00:18:40.419-07:002011-04-13T00:18:40.419-07:00Belezim! Stalno planinaram da parvim neki domaci s...Belezim! Stalno planinaram da parvim neki domaci sir a osim labneha nisam jos nista!<br />I hleb mi se svidja.Sanja Manasijevichttps://www.blogger.com/profile/12274099250642308532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-26103524482770725772011-04-12T16:39:40.467-07:002011-04-12T16:39:40.467-07:00Citajuci post,u glavi sam zamislila moju pok.svekr...Citajuci post,u glavi sam zamislila moju pok.svekrvu,koja je isto to sve radila ,naravno na starinski nacin i dakako strinski izrazi/imena..koristila je sve domace,od mlojeka,do brasna ..davno je to bilo !!!ja ricottu cesto koristim ,ukusna mi je i u slatkom i u slanom..za slano ,kao sto je pita,dodam i malo fete...mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-81823049431930479012011-04-12T13:12:59.783-07:002011-04-12T13:12:59.783-07:00Ovaj kruh je pravo savršenstvo bez mane, izgleda d...Ovaj kruh je pravo savršenstvo bez mane, izgleda divno! Spremam recept i bacam se na posao, a tebi puno hvala:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2542567348938768528.post-7916280633308476602011-04-12T12:51:14.398-07:002011-04-12T12:51:14.398-07:00Sada mi je sve jasno:)) Ovako je moja mama pravila...Sada mi je sve jasno:)) Ovako je moja mama pravila "hurdu" ili kako neko kaže "urdu" jer u nas se taj sir tako zvao. Neutralan, blag baš kao i ova kupovna ricotta i najviše smo ga volili u piti:) znaš nas Bosance. A na selu bi se i dimila nekako na ognjištima pa je ta bila još ukusnija:)<br />Hvala što si me podsjetila da je to to. Jako mi se sviđa i ovaj recept za kruhić! Veliki pozdrav!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.com