Friday, June 4, 2010

Meksička salata od graha i kukuruza

Ova proslavljena osvježavajuća salata prekrasnih boja i aroma vrlo je jednostavna za pripremu.

Recept:

1,5 šalica kuhanog zrna kukuruza (oko 360 ml, odnosno jedna konzerva)
1,5  šalica kuhanog crnog graha (oko 360 ml, odnosno jedna konzerva)
1 rajčica (jedna šalica ili oko 240 ml rajčice rezane na kockice)
1 luk srednje veličine narezan na kockice
2 jušne zlice soka od limuna
2 jušne zlice soka od limete (ako nemate limete upotrijebite limun)
2 jušne žlice maslinovog ulja
1/8 žličice papra
½ žličice soli
½ žličice chillija u prahu
1 režanj češnjaka sitno nasjeckan
1 jušna žlica svježeg cilantra sjeckanog
1 jušna žlica svježeg peršina sjeckanog


U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke. Ohladite salatu i poslužite je hladnu sa svježim kruhom, tostom, krekerima, krutonima ili tortiljama.

Ovaj recept je moja ulaznica za food bloggersku igru "Ajme, koliko nas je". Domaćica igre za ovaj mjesec je Taci s bloga U dzaku brasna. Igra je započela u kolovozu 2008, na inicijativu food blogerice Monsoon. .

4 comments:

  1. ovaj post sam našla sa strane i super da jesam:))))....obožavam ovakve salate a i meksička kuhinja mi je jako draga:)))....
    sve mi se više sviđa tvoj blog.....osim što lijepo izgleda sve na njemu je tako jestivo -njami -a ništa što nam prezentiraš nije komplicirano......ne volim recepte u kojima se komplicira samo zato da bi sve izgledalo više febsi.....
    idem sad u krpe a sutra će raditi instant čokoladu:(((....pusa:)....
    M...

    ReplyDelete
  2. hvala ti Mare i bas mi je drago sto tako mislis :) nadam se da ti je cokolada bila fina

    ReplyDelete
  3. večeras imam goste i pripremam ovu salatu. mljac! jedva čekam. sve ću sama pojesti i prije nego dođu gosti.

    ReplyDelete