Wednesday, August 25, 2010

Mahune s bademima i timijanom


Recept:
½ kg mahuna (svježih ili zamrznutih)
2 jušne žlice maslaca (ili maslinovog ulja)
1 žličica senfa
½ žličice soli
2 režnja češnjaka, fino nasjeckanog
1 jušna žlica timijana, fino nasjeckanog
Šaka badema, grubo narezanih


U posudi za kuhanje kuhajte mahune u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocijedite ih i odmah premjestite u posudu s ledenom vodom da se potpuno ohlade. Ovaj će postupak mahunama dati prekrasnu žarko zelenu boju. Ponovo ocijedite mahune. U još vrućoj ali suhoj posudi u kojoj ste kuhali mahune otopite maslac i umiješajte u njega senf, češnjak i sol. Dodajte mahune, dobro promiješajte, te na kraju dodajte timijan. Istresite gotove mahune u zdjelu za posluživanje i posipajte sjeckanim bademima, koje ste prethodno lagano popržili na suhoj tavi. Servirajte mlako.

No comments:

Post a Comment