Friday, September 3, 2010

Granita od dinje s limetom

Granita je poluzamrznuti desert koji za razliku od sladoleda ima kristaliziranu teksturu. Potječe sa Sicilije i slična je Sorbetu ili tzv. Italian Ice. Vrlo je osvježavajuća i izuzetno jednostavna za pripremu. Granitu možete pripremiti i od drugog voća, npr. od jagoda ili od mandarina.

Recept:

1 manja ili polovica veće dinje (3 šalice ili 720 ml pirea od dinje)
1/4 šalice svjetlijeg meda (oko 60 ml)
3 jušne žlice soka od limete
Naribana korica limete


Narežite i ogulite dinju te je izrežite na manje komade. U procesoru, električnoj sjeckalici ili štapnim mikserom usitnite dinju te je pomiješajte s medom i sokom te fino naribanom koricom limete. Miksajte dok ne dobijete glatku tekućinu. Premjestite u posudu za zamrzavanje pa ohladite u zamrzivaču. Svakih 30 minuta izvadite granitu i promiješajte je. Poslužite granite nakon 4 sata, ukrašenu kriškicama limete.
Ovu granite možete napraviti i s limunom.

No comments:

Post a Comment