Ovo je pročišćavajuća i osvježavajuća juha božanstvene boje, koja se jede hladna pa je stoga idealna za vruće ljetne dane.
Recept:
1 cikla srednje veličine, oguljena i narezana na kockice
1 manja jabuka, oguljena i narezana na kockice
Komadić svježeg đumbira, oguljenog i nasjeckanog
½ avokada, oguljenog
½ žličice limunovog soka
½ žličice soli
¼ žličice korijandera u prahu
1 i ¾ šalice hladne vode (oko 320 ml)
Izmiksajte sve sastojke u blenderu dok ne dobijete glatku, kremastu juhu. Rasporedite hladnu juhu u zdjelice ili duboke tanjure pa ukrasite svojim omiljenim svježim začinskim biljem (poput peršina, vlasca, cilantra ili bosiljka) pospite svježe mljevenom paprom i pokapajte sojinim vrhnjem ili jogurtom. Za samostalno jelo, poslužite posuto grubo ribanim dimljenim tofuom i krutonima od kruha.
Za 4 šalice juhe, za 4 – 6 osoba
Ako vam blender nije dovoljno jak za ciklu, sameljite svo povrće u procesoru, a zatim ga premjestite u blender zajedno s vodom i mješajte dok ne dobijete juhu. Istim postupkom možete rezultat postići i sa štapnim mikserom.
No comments:
Post a Comment