Recept:
4 šalice mlijeka (kravljeg ili sojinog) (oko 960 ml)
2 jušne žlice bijele riže kratkog zrna (oko 30 ml)
2 šalice sitno mljevene ili ribane mrkve (oko 480 ml)
1/2 šalice smeđeg šećera
2 jušne žlice fino mljevenih badema (oko 30 ml)
1/2 žličice mljevenog kardamoma (možete umjesto upotrijebiti mljeveni cimet)
1 žličica ružine vodice (možete izostaviti ili nadomjestiti vanilijom)
2 jušne žlice gheeja (ili maslaca) (oko 30 g)
15 badema, grubo nasjeckanih i poprženih u tavi
U procesoru ili električnoj sjeckalici sameljite očišćenu i na manje komade izrezanu mrkvu. U velikoj posudi za kuhanje pomiješajte mlijeko, rižu, mrkvu i šećer te pustite da smjesa zakuha. Smanjite vatru pa kuhajte uz povremeno miješanje drvenom kuhačom, otklopljeno, oko 35 minuta ili dok se puding ne zgusne i počne odvajati od dna posude. Pred kraj dodajte ghee ili maslac, te kardamom ili cimet. Maknite s vatre pa umješajte ružinu vodicu ako je koristite. Izlijte vrući puding u kalupe ili ukrasne čaše. Na fotografiji sam pudinge ulila u fleksibini silikonski kalup za muffine. Nakon što ste ih uhladili na sobnoj temperaturi ostavite pudinge u hladnjaku oko 4 sata. Ohlađene pudinge izvrnite na tanjuriće ili poslužite u čaši. Posipajte ih bademima koje ste prethodno grubo isjeckali nožem na dasci, pa kratko popržili u tavi (pazite da ne izgore, trebate ih pržiti tek toliko da puste miris).
Za 4 – 6 osobe
Ovaj recept je moja ulaznica za food bloggersku igru "Ajme, koliko nas je". Domaćin igre za ovaj mjesec je Zoran s bloga Good Food (Maybe). Igra je započela u kolovozu 2008, na inicijativu food blogerice Snježane
No comments:
Post a Comment