Wednesday, September 1, 2010

Jogurt sladoled od jagoda

Ovaj sladoled je super jednostavan za pripremu, elekričan mikser vam neće ni trebati, a jedino što ćete od suđa uprljati je vilica i posuda za zamrzavanje. Osim jogurta i jagoda zaslađenih medom, trebat će vam i kiselo vrhnje. Najbolje je upotrijebiti punomasno kiselo vrhnje iz trgovine jer je neutralnog okusa. Budite oprezni s domaćim kiselim vrhnjem jer bi njegov okus mogao biti preintenzivan u ovom receptu.

Recept:

1,5 šalica jagoda (oko 360 ml)
½ šalice svjetlog meda (oko 120 ml)
1 šalica jogurta (oko 240 ml)
1 šalica kiselog vrhnja (240 ml)


U staklenoj ili plastičnoj posudi za zamrzavanje vilicom izgnječite jagode. Prelijte ih medom te promiješajte. Nježno umiješajte jogurt i kiselo vrhnje. Nemojte previše miješati, neka ostane i pokoji veći komad jagoda, te neka se crvena, ružičasta i bijela boja izmjenjuju u zanimljivim šarama. Ako ne koristite aparat za pripremu sladoleda, smjesu poklopite i stavite u duboko zamrzavanje. Svakih pola sata izvadite sladoled te ga energično ga promiješajte vilicom. Vaš će sladoled biti spreman za posluživanje nakon 4 sata.

No comments:

Post a Comment