Wednesday, February 24, 2010
Čokoladne kocke sa orašastim plodovima i grožđicama
U umjetnosti postoji izreka: Manje je više. Mislim da se ovo odlično može primijeniti na ovaj recept. Teško da može biti brže i jednostavnije. Trebat će vam vrlo tamna čokolada, orašasti plodovi i suho voće. Ja koristim mješavinu oraha, badema, lješnjaka i grožđica. Također se mogu koristiti kikiriki, sušene brusnice i sl. Odaberite vašu omiljenu kombinaciju
Sastojci:
10 dkg čokolade (vrlo tamne, 72% udjela kakaoa)
2 šalice grubo narezanog suhog voća i orašastih plodova (oko 480 ml)
Postavite voštani papir ili foliju u plitki kalup za pečenje ili na tacnu. Na pari otopite čokoladu, tako da u veći lonac s vodom stavite manji lonac sa izlomljenom čokoladom, te zagrijavate dok se čokolada potpuno ne otopi. Nikako nemojte dodavati vodu u čokoladu. Postoji izreka da samo jedna kap vode može upropastiti kilogram čokolade. U otopljenu čokoladu brzo umiješajte orašaste plodove i suho voće. Rasporedite još tekuću masu u kalup, poravnajte kuhačom i kratko ohladite dok se ne stvrdne.
Izrežite ili izlomite na kocke veličine zalogaja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment