Wednesday, February 24, 2010

Muesli keksi od suhih smokava - za dobro jutro


Ovi keksi su mekani i idealan su brzi doručak. Možete isprobati i druge kombinacije sušenog voća kao što su suhe marelice, šljive ili datulje. Umjesto rukom tijesto možete umijesiti u procesoru. U tom slučaju voće dodajte na kraju i umijesite ga rukom. Mekoća tijesta ovisit će o tome kakve pahuljice i koju vrstu sušenog voća koristite. Ako je tijesto premeko dodajte još pahuljica.

Recept:
1 šalica zobenih pahuljica (oko 240 ml)
113 g maslaca (otprilike pola maslaca od 250 g)
½ šalice oraha (oko 120 ml)
½ šalice smeđeg šećera (oko 120 ml)
2 šalice sitno sjeckanih suhih smokava (oko 480 ml)


Od svih sastojaka umijesite tijesto te ga rasporedite na komad folije i savijte čvrsto u oblik kobasice. Ohladite 10-ak minuta u zamrzivaču da se kobasica može lako rezati.


Zagrijte pećnicu na 180 °C, nauljite dva plitka kalupa za pečenje keksa ili ih obložite papirom za pečenje. Kobasicu narežite na kolutiće i poslažite ih u kalup za pečenje. Pecite 12 minuta u sredini pećnice. Kekse držite do nekoliko dana u hladnjaku. Možete napraviti veću količinu te ih zamrznuti. Ovi keksi su idealan dječji doručak.

No comments:

Post a Comment