Friday, February 26, 2010

Hrskavi keksi od limuna s bobicama (ili bez njih)


Hrskavi keksi od limuna
Ovi keksi s okusom limuna se izrsno nadopunjavaju s okusom bobica poput borovnica, malina ili kupina pa ih servirajte s džemom od bobica, mousseom ili sladoledom od bobica ili pak sa svježim voćem. Za doručak izvrsno pašu uz čaj od mente.

Recept:
1 šalica brašna (oko 240 ml)
1 šalica mekih zobenih pahuljica (oko 240 ml)
½ žličice praška za pecivo
55 g maslaca (otprlike 1/4 pakiranja maslaca)
¾ šalice svjetlog smeđeg šećera (oko 180 ml)
1 jušna žlica limunovog soka
1 žličica naribane limunove korice
1 jaje
¼ žličice mješavine začina za medenjake (ili cimeta)
¼ žličice soli


Zagrijete pečnicu na 180 °C. Pripremite tijesto tako da u posudi izmiješate sve sastojke rukom. Nauljite ili postavite papir za pečenje u dva plitka kalupa za kekse. Oblikujte tijesto u 30 loptica i na svaki kalup stavite 15 loptica tijesta. Pecite u gornjoj trećini pećnice 12 minuta. Keksi trebaju otvrdnuti i lagano ispucati po površini ali ostati svjetli. Uvaljajte svaki keks u šećer u prahu. Ako ne koristite bijeli šećer, u električnom mlincu za kavu sameljite smeđi šećer ili izostavite šećer potpuno.

No comments:

Post a Comment