Thursday, April 22, 2010

Riblji kroketi

Ovi riblji korketi su ono što na engleskom govornom području nazivaju „Fish Cakes“. Glavni im je sastojak losos iz konzerve, a možete isprobati i druge vrste ribe poput npr. oslića.

Recept:
1 velika konzerva lososa (14.75 OZ, 418 g)
1 šalica mekih zobenih pahuljica (oko 240 ml)
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žličica soli
¼ žličice papra
1 jušna žlica svježeg peršina, usitnjenog
1 žličica soka od limuna
¼ žličice naribane korice od limuna
3 jušne žlice brašna


Ocijedite dobro tekućinu iz konzerve, pa zatim ribu izgnječite vilicom. U procesoru izmiksajte luk narezan na manje komade i češnjak. Dodajte ih ribi zajedno sa svim ostalim sve sastojcima te gnječite i miješajte dok ne dobijete smjesu sličnu pašteti.
Zagrijte puno ulja u tavi. Ovi kroketi se peku u dubokom ulju što znaći da kroketi u tavi moraju biti barem do pola pokriveni uljem. Velikom žlicom vadite smjesu u kupuće ulje, kao da radite žličnjake. Pecite ih s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Gotove krokete savljate na papir da se dobro iscijede od suvišnog ulja. Servirajte ih vruće, ukrašene svježim peršinom ili vlascem, uz salatu.

No comments:

Post a Comment