Friday, April 30, 2010
Brzi čokoladni sladoled
Recept:
100 g tamne čokolade izlomljene na manje komade
160 ml mlijeka
2 zrele banane, narezane na manje komade
1/2 žličice cimeta
U procesoru ili sjeckalici sameljite banana u glatku kašu. Na pari otopite čokoladu u mlijeku pa joj dodajte cimet. Zagrijavajte i miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi u mlijeku. U vruću čokoladu umiješajte kašu od banana. Ohladite smjesu pa je premjestite u plastićnu posudu, poklopite i stavite u zamrzivač. Ako ne koristite aparat za sladoled, izvadite svakih pola sata do sat sladoled iz zamrzivača i energično ga promiješajte. Nakon otprilike 4 sata sladoled će biti gotov. Poslužite ga prema ukusu. Na fotografiji je prikazan sladoled kojeg sam poslužila u košaricama koje sam napravila tako da sam ispekla palačinke (u tijesto sam stavila nešto više šećera), a prema fotografijama ćete odgonetnuti na koji način sam ih oblikovala u košarice.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Divno, zdravi sladoled! izvrsna ideja za moje ovisnike o sladoledu doma. Ne razumijem bas kako ove kosarice tako cvrsto stoje...al pokusat cu
ReplyDeletevjerovatno ti je nekad ostalo palacinki za drugi dan, sjecas se kako se osuse i stvrdnu? visak secera im daje jos vecu cvrstocu. slijedeci put kad cu raditi, svakako cu zapisati tocne mjere pa priloziti.
ReplyDelete