Saturday, March 13, 2010

Muffini od špinata s kukuruznim brašnom i sirom


Ovi muffini su uvijek zapaženi dio mojih zakuski na rođendanima i blagdanskim stolovima, a budući ih je vrlo lako i brzo pripremiti često ih jedemo kao snack, kada nam se najave iznenadni gosti, a također ih je lako upakirati za izlete i piknike.
Recept:
1 šalica kukuruznog brašna (oko 240 ml)
1 šalica običnog brašna (oko 240 ml)
2 žličice smeđeg šećera
1 žličica soli
1,5 žličica sode bikarbone (ili praška za pecivo)
2 žličice senfa
1 jaje
1 šalica jogurta (oko 240 ml)
1/4 šalice maslinovog ulja (oko 60 ml)
1 šalica kuhanog, ocijeđenog i nasjeckanog špinata (ili zamrznutog špinata) (oko 240 ml)
1 šalica ribanog, tvrdog, “starijeg”, topivog sira (oko 240 ml)


Zagrijete pećnicu na 175 C.
Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaje, jogurt, ulje i špinat, te dodajte tu smjesu smjesi brašna te promiješajte kuhačom. Nemojte previše miješati, nego tek toliko da se sastojci spoje. Na kraju nježno umiješajte ribani sir. Dio ribanog sira možete izdvojiti te ga posipati po muffinima da bi ljepše izgledali.
Smjesu rasporedite u kalupe za muffine, posipajte ih preostalim sirom te pecite 20 minuta ili dok nož iz sredine ne izađe čist. Servirajte toplo ili na sobnoj temperaturi.

Za 12 muffina.

No comments:

Post a Comment