Tuesday, March 23, 2010

Juha od batata s bijelim misom

Recept:
1 luk srednje veličine
2 velika batata
3 jušne žlice maslinovog ulja
Kolutić svježeg đumbira
3 1/2 šalice vode (oko 840 ml)
½ žličice soli
½ žličice cimeta
½ žličice ribanog muškatnog oraščića
½ žličice korijandera
½ žličice naribane korice naranče
¼ žličice papra
¼ žličice klinčića


Luk nasjeckajte, a batate ogulite i narežite na kolutove. Na maslinovom ulju izdinstajte luk, pa dodajte đumbir, batat i začine. Prelijte s 2 šalice vode i kuhajte 15 minuta ili dok batat ne omekša. Izvadite đumbir iz juhe (neće vam više trebati). Dodajte juhi 1 šalicu hladne vode i izmiksajte štapnim mikserom (ili u procesoru) dok ne dobijete krem juhu. Miso otopite u ½ šalice tople vode i dodajte u juhu. Prokuhajte juhu još 3 minute. Juhu u zdjelici ukrasite kriškom naranče i svježim začinskim biljem.

U ovom receptu koristim bijeli miso, ali možete pokušati i s običnim misom, samo imajte na umu da će juha u tom slučaju imati malo dugačiju boju. Ako nemate navedene začine upotrijebite svoju omiljenu mješavinu začina.

1 comment:

  1. Juhica ti je odlična.. obožavam batat, i crveni i bijeli, crveni mi je za nijansu bolji :)))

    ReplyDelete