Sunday, March 28, 2010

Omlet iz pećnice od lososa i mahuna


Recept:
2 manja filea lososa (oko 250 g ukupno)
2 šalice mladih mahuna (može i zamrznutih)
2 jušne žlice maslaca (ili maslinovog ulja)
3 veća jaja na sobnoj temperaturi
2/3 šalice mlijeka na sobnoj temperaturi
2/3 šalice integralnog brašna (oko 9 dkg)
½ žličice praška za pecivo
½ žličice kurkume
Sol i papar
Tava koja smije ići u pećnicu


Zagrijte pećnicu na 225 C.
Otopite maslac u tavi za pečenje i dodajte losos. Popržite kratko te dodajte mahune. Dinstajte nekoliko minuta pa dodajte pola žličice soli i ¼ žličice papra. Maknite s vatre.
U posebnoj posudi električnim mikserom istucite jaja dok ne postanu pjenasta. Dodajte brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ¼ žličice soli i pola žličice kurkume te ponovo izmiksajte. Dobit ćete rijetko tijesto (poput tijesta za palačinke). Izlijte ga preko smjese lososa. Odmah stvaite peći. Pecite 20-ak minuta ili dok omlet ne dobije zlatno smeđu boju.
Narežite na kriške i servirajte toplo uz salatu.

No comments:

Post a Comment