Recept:
1 luk, srednje do velike veličine
1,5 šalica integralnog brašna (oko 360 ml)
1,5 šalica glatkog brašna (oko 360 ml)
1 žličica soli
2 žličice suhog kvasca
1 jušna žlica smeđeg šećera
1 žličica usitnjenog ružmarina
1 šalica mlijeka ili sojinog mlijeka (oko 240 ml)
1 jušna žlica maslinovog ulja
¼ šalice (ili manje) vode (oko 60 ml)
U procesoru ili sjeckalici usitnite luk dok se ne pretvori u kremu. U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke. Miješajte drvenom kuhačom postepeno dodavajući vodu. Pokrijte dobiveno tijesto plastičnom folijom ili poklopcem pa ostavite na toplom mjestu sat vremena. Zagrijte pećnicu na 175 C. Izvadite dignuto tijesto na podlogu koju ste dobro posuli brašnom pa oblikujte tijesto u loptu i uvaljajte ga u brašno sa svim strana. Nemojte mijesiti tijesto. Stavite ga u duguljasti kalup za pečenje kruha kojeg ste prethodno nauljili i posuli brašnom. Pokrijte kuhinjskom krpom pa ostavite ponovo dizati na toplom mjestu još 15 minuta. Pecite sat vremena.
No comments:
Post a Comment