Vrlo jednostavan i ukusan način za uživanje u nutricionističkim blagodatima srdela.
Recept:
2 kozerve (od 125 g) srdela u ulju
3 jaja
2 režnja češnjaka, sjeckanog
1 limun oguljen i narezan na manje komade
110 g maslaca
2 jušne žlice senfa
1/8 žličice papra
1 jušna žlica sjeckanog peršina
grančica svježeg limunskog timjana (za ukras)
Ocijedite ulje od srdela (nećete ga koristiti). Skuhajte jaja tvrdo (8 -10 minuta). Izrežite limun na 4 kriške uzdužno pa ogulite koru oštrim nožem. Izvadite sjemenke iz limuna. Stavite sve sastojke (osim peršina) u processor ili sjeckalicu i mješajte dok ne dobijete glatku paštetu. Peršin stavite na samom kraju pa još sekundu promiješajte. Paštetu ohladite, ukrasite grančicom svježeg limunskog timjana i poslužite uz krekere, tost ili kruh. Ova pašteta se odlično zamrzava pa slobodno napravite duplu mjeru.
No comments:
Post a Comment