Saturday, May 8, 2010

Tjestenina s crnim grahom, limunom i sirom

Recept:
500 g Fusilli tjestenine (spiralna tjestenina)
1,5 šalice kuhanog crnog graha (otprilike jedan konzerva od 400 g ili oko 360 ml) ispranog i ocijeđenog
¼ šalice maslinovog ulja (oko 60 ml)
3 režnja češnjaka sitno nasjeckanog
Naribana korica jednog limuna
1 šalica grublje ribanog sira (upotrijebite stariji tvrđi sir poput parmezana ili kozjeg sira)
5 svježih listova žalfije (ljekovita kadulja)
Svježi limun-timijan (možete upotrijebiti i neke druge začine poput bosiljka)
Sol i papar prema ukusu


U velikoj posudi skuhajte tjesteninu “al dente” u puno ključale, posoljene vode. U velikoj tavi prodinstajte češnjak na maslinovom ulju te mu dodajte dobro ocijeđeni grah i limunovu koricu. Ocijedite tjesteninu pa je dodajte grahu zajedno sa sirom. Dobro promiješajte pa maknite s vatre i dodajte svježe zašinsko bilje. Poslužite odmah uz zelenu salatu ili rikulu.

No comments:

Post a Comment