Friday, May 14, 2010

Čokoladni mousse od avokada

Ovaj recept će vegetarijancima i makrobiotičarima biti pravo otkriće. Tri osnovna sastojka od kojih se prave čokoladne kreme: mlijeko, maslac i jaja zamijenjeni su avokadom. Avokado ovoj kremi daje savršenu svilenkastu glatku teksturu, a budući da je okusom gotovo neutralan krema ima izvoran okus.
Recept:
1 avokado (mora biti zreo i mekan)
½ šalice meda (oko 120 ml)
½ šalice vode (oko 120 ml)
1/3 šalice kakaoa (oko 80 ml ili 5 jušnih žlica)
1 žličica ekstrakta vanilije (ili 1 vanili šećer)
½ žličice cimeta


Otopite kakao prah u ½ šalice kipuće vode. U procesoru ili sjeckalici pomiješajte avokado (oguljen i narezan na manje komade) i med, te dodajte otopljen kakao, cimet i vaniliju. Promiješajte ponovo na najvećoj brzini dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Držite u hladnjaku, ova krema iznenađujuće dugo može stajati ali najbolje ju je ipak upotrijebiti isti ili drugi dan. Možete je upotrijebiti kao kremu na kolačima, zamrznutu kao sladoled ili s palačinkama.

3 comments:

  1. Njamiiii, pojesti cu ti sliku dok kupim avokado. Hvala na 50-om receptu! Cestitam! Fenomenalna si! Idem doruckovati tvoje Grenole, sinoc sam napravila novu turu!

    ReplyDelete
  2. Hvala ti, evo uskoro stize recept za granolu od quinoe!

    ReplyDelete